Tuesday, January 17, 2012

Block Sana, Block Sini..

Soalan: Is the access to social networking (FB, Twitter, YM, MSN dan sebagainya) in your computer at your office being blocked? In my office they are. Bahabi betul!

Don't they know that we need those medium to bring our stress level down? Sudah la kerja yang berdepan dengan manusia (yang kadang2 mulut longkang & perangai macam babun), tempat meluahkan emosi dan menggembirakan hati yang lara pun di block accessnya.

Alasan: Ada orang yang main game during office hour. Hey, bukan semua lah! Kalau ya pun ada, pigi la block yang main game tu...kami yang x main game ni pun jadi mangsa. Jadah sungguh! If kami buka FB pun kerja siap, tiada pending task lagi tau!

Anyways, nasib baik otak saya bergerak lancar. Otherwise boleh mati kutu di office ni.

Sudahlah, mau sambung kerja dulu (nasib baik blogger.com x kena block. Boleh sambung meroyan disini)

2 comments:

Alizam Jonie said...

have you tried m.facebook.com

Linda Azni said...

Itu pun sudah di block...sigh~!
Memula drg block facebook.com, so kami pakai la m.facebook.com...maybe ada la balaci yg x puas ati khen, maka habislah di block seadanya...

TAPI, kerana aku adalah heibaaat maka masih dapat menggunakan khidmat FB diwaktu bekerja. Caranya? Aku rasa kamu yg expert IT ni lagi tahu lah...hehehe...