Thursday, March 31, 2011

Cuteness Overload!

Nampaknya saya lupa mengannouncekan yang adik saya sudah menjadi seorang bapa.

Presenting the latest addition to Azni's family...Nur Fa'eysha bte Azman...


On the day of her 'Cukur Jambul'


Anak anak buah ku tersayang...Natasya Ayumi bte Nazrul Azni & Nur Fa'eysha bte Azman Azni


More pics of Baby Eysha....
Awww....cuteness!


And sebagai penutup, terimalah gambar budak masyam yang suka membebel...she's almost 2 yrs old tapi mulut becok mengalahkan orang tua...


I love them with all my heart. My sweethearts, Tasya & Eysha!

Friday, March 18, 2011

Oh...Kotaro Minami.....

Tadi my fren mentioned yang one of the local radio station ada siarkan lagu theme song Gaban. Tiba2 teringat kegilaan dengan cerita alih suara ni di zaman budak budak dulu...

Kan dulu di TV ada cerita Jepun yang di alih bahasa...kalau x silap petang2 dalam jam 4:30 gitu. Sebagai kanak kanak yang membesar di era tersebut, saya pun x lari dari ketagihan cerita jepun alih suara ni.

Paling x boleh lupa Moero Attack, Akantare, Oyuki (eh, ini cerita lain..macam spanish or something but yg pasti bukan Jepun), Oshin, Miss Komet, Gaban, Black Mask Rider....haish, macam2 lah! Kalau cerita satu persatu lama mau habis.

Kali ni saya mau cerita pasal Black Masked Rider. I cannot remember exactly berapa umur saya time cerita ni bersiaran di TV. And to tell you the truth, I don't really watch the series because of it's story. But it's because I have a massive, Monster Ball crush with the main character - Kotaro Minami :P

Punya HANDSOME dia di mata saya masa tu! Paling suka mata & rambut dia. Asal nampak muka Kotaro, hati berdebar macam mau pecah...siap emosi lagi kalau dia cedera time berlawan dengan penjahat Gorgom.


Posing yang menyebabkan hatiku gundah gulana satu ketika dulu


Sewaktu muda belia & handsome...

Adalah lawak kalau teringat balik. Siap berangan mau ke Jepun jumpa Kotaro...haish! Minat sampai begitu sekali. Siap pesan my parents suruh record if time show clash dengan kelas mengaji. Bila suda di record, ulang tayang sampau berpuluh2 kali semata mata kerana mahu merenung muka Kotaro tersayang....kadang kadang sampai tape sangkut dlm video player.....hehehhehe....

Terus hati adalah curious mau tahu macam manalah rupa terbaru pujaan hatiku itu. Tanpa berlengah lagi, ayoh gunakan khidmat cik google.

When I googled for his latest image...this is what I've got:-


Sudah tua. Muka pun kurang handsome. Mata pun lipat2 sudah. Agak ngeri untuk di renung lama lama....ahaha!

Si handsome (dulu) sudah x handsome lagi! Wawawawa *nangis*...tapi x apalah, saya akan tetap mengingati mu sebagai Kotaro Minami yang gagah dan berani menentang musuh sejagat iaitu Gorgom dan kuncu-kuncunya.

Sebagai penutup, layanlah video opening Black Masked Rider RX untuk mengimbas kenangan lalu:-



P/S Dulu konfiden ja nyanyi lagu ni. Trip2 pandai..rupanya salah belaka!

Yang kami nyanyi 1 : Kamelunaida
Yang sebenar 1 : (Sebutan Jepun) Kamenn-raida

Yang kami nyany 2 : Kamelunaaa naidaaaa RX
Yang sebenar 2 : (Sebutan Jepun) Kamenn-raida brack (black) RX

Aiseh, begitu pula sebutan sebenar...isk!

Thursday, March 17, 2011

Saya Mengulas Iklan

Hari ini saya jadi pengulas iklan purba...buat masa ni saya ulas satu dulu lah.

Kamu ingat x iklan Axion? X ingat? Baiklah, sila tengok video di bawah:-




Saya menyampah tau dengan iklan ni! Macam bangang!
Wonder why I said that? Mari kita ulas (ececeh...macam pro padahal noob)...

"mari mari puan dengar ini cerita"
-Kepoh betul suruh org dengar cerita dia. Attention whore!

"suami saya asyik balik awal saja"
-Laki balik awal pun ko marah apahal? Bagus la dia balik rumah daripada melencong ke tempat lain. Atau...ko yang ada affair sama orang, tu pasal ko marah dia balik awal..takut rahsia terbongkar!

**Matik la emosi, padahal iklan saja pun...ahaha***

Ok sambung meroyan:-

"ada pembantu baru katanya, tentu dia perempuan muda"
-Klu laki ko ada pembantu baru yang muda, ko hengat dia mau balik awal meh?

"kan abang dah kata axion namanya"
-Ni lagi bangang...apasal x explain awal2 sama bini ko yang axion tu dishwashing paste?

"Axion ke Aziah, tunjuk pada saya" *sambil sinsing tangan baju*
-kalau mau gaduh mesti sinsing lengan baju eh?

"Sebelum ini, teruk abang mencuci"
Bla bla bla bla...blah la lu!


Nasib baik iklan ni sudah pupus siarannya di TV. Kalau masih on air, mau saya meroyan depan TV!

Saya still x puas hati la. Paling x suka yang dia marah husband dia balik awal tu. Isk, macam x masuk akal! Wife lain suka ja klu laki balik awal. Eh...ya ka? Ok ini saya x berapa tau tapi mostly wife2 ni happy kan klu husband balik awal..ada depan mata. At least apa husband buat boleh nampak. And at least husband itu x melencong ke tempat yang x sepatutnya so both hubs & wife pun live happily ever after...hehehe. Astaga melalut sudah!

Point is, siapa yang buat iklan tu? Kau la yang paling MENANG!

I know I'm talking nonsense but hey, ada aku kesah?

Saya akan cari iklan2 lain yang annoying and buat ulasan di masa akan datang. IF I feel like it lah.

Ciao.

Monday, March 14, 2011

Entry Sesat Barat

Sebab entry kali ni macam tiada arah tujuan.

Weekends, adalah busy...function yg besar di hotel but not under me so busy sikit2 sajalah, tolong apa yg patut. Siap jadi waitress lagi tau. Hampir patah jejari gebu yang lentik ini bermultitasking, ke sana kemari dengan bergaya & anggun jelita *ok sila kasi penampar satu das supaya sedar diri sikit*

Tapi adalah amarah bila groupie yang berlagak macam boss, memandai suruh saya ambilkan makanan for them, sedangkan makanan tu drg kena ambil dlm dewan and makan di sana. But this jahanam ingat dia macam raja, mau di serve head & foot so dengan x sedar dirinya menyuruh saya hidang for him. HIDANG ok! Hoih, dia fikir dia siapa? Temperature pun naik serta merta! However, kena bersabar...explain dulu that they have to go to dewan for that. BUT si mangkuk jamban ni macam x pandai faham bahasa! Still he said 'Ambil saja dalam piring bawa pigi sini kami mau makan. Datuk suruh makan sini' like, WAT DE FUCK la kau kan! Mau juga name-dropping segala! To hell la if I care! Dia mau main name dropping? Saya pun boleh! I just said 'DATUK cakap makan di dewan so kamu kena pergi dewan, bukan di sini' then saya blah. But I make sure that they saw my insincere face. Komplen or watever belakang kira. Yang penting puas hati!

Sunday, went to gran's place in the afternoon with mama. Then to 1B tgk cerita World's Invasion. Not my cup of tea but ooookkkk laaahhhh. Cari parking di 1B adalah siksa setengah mati! Dua kali pusing masih x dapat parking, last2 parking di Alamesra then menapak ke 1B. Banyak duit betul org2 ni semua menyopping x ingat dunia! *statement jeles x banyak duit mo shopping*. Balik dari 1B sudah dekat 9pm so rest lebih kurang terus balik rumah. Mandi then terus tidur.

Almost 3pm...ada meeting laaagi. X guna btl si OM ni tau suruh saya ambil minutes! Hantam sajalah labu.

Sebelum tu mau makan pama rendam dulu. Lapar secara tiba2 la pulak!

Wednesday, March 9, 2011

Cherry Berry

Punya lah seksa kemarin!

Sakit perut cherry berry yang melampau! Rasa usus macam kena pulas pulas kalau sakit datang. Seingat saya, x pernah saya diarrhea sebegini teruk. If kena pun, mcm biasa saja. Still boleh tahan. But yesterday it was too much for me. Saya macam x tentu arah sebab cannot move much. Gerak sikit sakit perut then terus lari ke tandas. Nasib baik sempat 'cegah sebelum parah' (parah: terlepas di tengah jalan).

Tapi percayakah kamu semua kalau saya cakap walaupun saya cherry berry & sakit peruk dengan teruk semalam, saya tetap x ambil MC? Percaya x? percaya x? percaya x? Well, kamu mesti percaya sebab saya tetap bertahan di office sampai half past five! Wah wah wah...satu kemajuan nampaknya bagi saya (yang suka MC walaupun x sakit). Macam miracle pun ada. Yalah, sakit begitu teruk pun masih ala-ala 'Setiaku Disini' kan. Fuh, boleh dapat trofi pekerja cemerlang kalau mcm ni.

I think it's because of the sausages that I had masa tgk movie I'm Number Four on Monday night. I noticed macam ada something on the sausage but I thought macam the cheese or isi sausage tu saja coz masa makan kan dalam panggung gelap gulita plus my eyesight yg kureng sikit so I just wipe it off my sausages and continue eating mcm biasa. Now come to think of it, rasanya saya termakan sausage yg suda tercemar...and rasanya yg mencemar itu adalah telur lalat! Oh gross!

Anyways...now sudah okay banyak but still ada rasa usus terpulas. Tapi saya yakin esok I'm gonna be fully charged.

Oh saya rasa cerita I'm Number Four tu okay juga. Cuma starting ada sikit boring. But towards the end syiok pula. I just love the fighting scene sebab Number Six berlawan dengan sungguh gorgeousnya! If u wanna know more, kenalah tengok sendiri. Saya malas mau mengulas...eh tetiba cerita wayang. X apa, relevan juga sebab gara2 memakan sausage semasa tengok wayang telah menyebabkan saya cherry berry, geddit?

Okay gotta go...mau sambung tgk Talentime.

Saturday, March 5, 2011

Blessing In Disguise...

Minggu ini betul2 mencabar! Stress melampau and tekanan sungguh hidup saya. Kena marah bos, kena menapak here & there kasi distribute flyers (or was it fliers? Mana2 ja lah labu...). Terus rasa mcm hidup dlm neraka oh!

Tapi hari ni I'm so happy! Senyum lebar gila x dapat di kawal lagi sebaaaaaab....




Dapat benda niiiiii......hehehehe....

Sudah lama mengidam rantai ni, bru hari ni mendapat...ops, bukan beli sendiri, it's a gift so bertambah happy sebab selamat poket dari terus rabak...weehooooo!

Oh ini adalah 1st time try upload gambar di blog through my phone so if setting lari sikit maafkan lah saya yg noob ini.

Sudah la, mau ready2 tgk cerekarama dulu....daaaaa....

Thursday, March 3, 2011

Oh Tuhan!

Betul2 boros bulan ni...
Buka dompet, tengok duit...terus DOWN!
Air mata pun x sudi jatuh. Salah siapakah semua ini? Huhuhu...

TERbeli kasut dua kali...
Padahal ada lagi kasut yang boleh di pakai. So apakejadah kau membeli kasut lagi Linda? Sudah tau keadaan dompet x mengizinkan, kau gatal juga try2 kasut tu kan...nah, rasakan!
Pastu belum lagi perbelanjaan yg lain...
Oklah yg itu x payah kira sebab untuk rumah sendiri...

Tapi apakah gila TERbeli baju lagi dua pasang! Padahal x perlu pun...banyak baju masih boleh di pakai tapi mau juga beli yg baru!
Sangat x sedar diri ok, not cool at all!

Oh Tuhan, tolonglah hambamu ini....moga hambamu dapat bertahan hingga ke gaji seterusnya TANPA mengorek tabungan (yang ala2 sedih) itu.