Hari ini saya buat entri masak masak.
Malas mau kecoh, tengok sendirilah....

Bahan2 adalah seperti diatas...oh, x nampak kicap dan air asam jawa & garam, gula, ajinomoto. Sardin 2 tin, 1 tin buang sos kasi habis & yang satu lagi kasi tinggal setengah tin sos dia.

Halia & serai kasi ketuk saja. Yg lain2 tu, tumbuk lumat

Tumis sampai wangi

Masuk sardin...

Tuang kicap..kasi kaler2 sikit

Air asam jawa..then kasi garam, ajinomoto & gula secukup rasa. Gaul2 sampai kuah pekat, tapi jangan telampau di gaul nanti hancur sardin.

Tabur bawang besar...gaul lagi...

Tadaaa...siap sudah! (Excuse the gambar..ter 'on' flash pula. Lantaklah, janji ada gambar)
Sekian untuk kali ini.
2 comments:
mcm sardin kunyit lah pulak gambar last tu... kekekek...
Ter'on' flas bah pula tu...that's y lain macam warnanya. malas suda aku mo ambi gambar balik, gegar2 parkinson kelaparan suda aku time tu...hahahah...
Post a Comment